Over mij

Mijn naam is Karen van Wijngaarden.

Ik ben geboren en opgegroeid in Schiedam. Na het behalen van mijn gymnasium-diploma, heb ik Beleid en Management Gezondheidszorg gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarna heb ik als beleidsmedewerker gewerkt in diverse ziekenhuizen.

Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik toch liever aan de andere kant van de zorg werk,  namelijk zorginhoudelijk en echt in contact met mensen. Daarom ben ik de opleiding tot verloskundige gaan doen. Ik heb bijna 13 jaar een eigen praktijk gehad (in een maatschap) en daarna heb ik 9 jaar gewerkt als klinisch verloskundige in een ziekenhuis. Helaas heb ik dit prachtige vak om gezondheidsredenen moeten opgeven, waarbij vooral de onregelmatigheid met slaaptekorten een belangrijke rol speelden. Zwangere vrouwen en hun partners en jonge ouders houden natuurlijk altijd een plekje in mijn hart.

De afgelopen jaren ben ik bij mijn werk als verloskundige en bij verschillende opleidingen in de ban geraakt van slaapproblemen en stress en de enorme gevolgen die dit heeft op ons gehele lichaam en ons dagelijks functioneren. Ik heb dit ook echt aan den lijve ondervonden. Het is zo belangrijk om hier aandacht aan te besteden, omdat de gevolgen fysiek en mentaal echt ongelooflijk zijn. Slaap en stress zijn mijn nieuwe passies geworden!  Het leven kan zo veel leuker worden als problemen op dit gebied kunnen verminderen of opgelost kunnen worden. En wat is er een mooiere missie om hierbij te kunnen helpen...

Ik hoor veel vrouwen om mij heen met slaapproblemen, met name  vrouwen van middelbare leeftijd waarin de hormonen veranderen. Dit belemmert deze vrouwen echt in hun dagelijks functioneren en dat is natuurlijk heel jammer. Ik zet mijn kennis en ervaring graag in om deze vrouwen te helpen want er is echt wel verbetering mogelijk. Overigens niet alleen bij slaapproblemen maar bij een heel scala aan hormoongerelateerde klachten.

Ik ben een gediplomeerd slaapcoach en coach voor stress en burn-out problematiek, leefstijlcoach en therapeut Integrative Medicine.  

 Integrative Medicine is een moderne visie op gezondheidszorg, die uitgaat van het gegeven dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn.  Uitgangspunten zijn een gelijkwaardige relatie tussen zorgvrager en zorgverlener, er is veel aandacht voor preventie en leefstijl, er wordt gewerkt in een 'helende omgeving' (een omgeving die bijdraagt aan genezing en welbevinden) en alle adviezen hebben een wetenschappelijke basis. IM is daarmee ook een prima basis voor leefstijlcoaching. Integrative Medicine is het toepassen van het begrip Positieve Gezondheid, waarbij de alle facetten van de zorgvraag worden meegenomen.

Ik ga uit van een holistisch mensbeeld : lichaam en psyche vormen een geheel en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In mijn adviezen zal je dit dan ook altijd terug vinden; om psychisch goed te functioneren, zal je ook lichamelijk in goede conditie moeten zijn en andersom geldt dat ook. Vandaar dat leefstijl, voeding en beweging regelmatig gespreksonderwerpen zijn bij elke klacht, lichamelijk en psychisch.

Ik geloof erin dat je gelukkig wordt en energie krijgt van bezig zijn met de dingen die je het liefste doet, doen waar je hart ligt....

Mijn hart ligt bij echt menselijk contact; laagdrempelig en met oprechte belangstelling. Ik beschouw dit als een essentieel onderdeel  van mijn behandelingen. Ik ben geïnteresseerd in het unieke van ieder mens en dat zul je ook zeker ervaringen bij mijn behandelingen. Voel je welkom!

Tenslotte : Ik geloof in een leven lang leren en daarom ben ik nog lang niet uitgeleerd en volg ik nog altijd diverse opleidingen, bijscholingen en nascholingen op het gebied van slaap, stress en leefstijl, ontspanning en de rol van hormonen. 

                                               

Opleiding stress en burn-out begeleiding


Opleiding tot slaapcoach


 

Therapeut Integrative Medicine

Integrative Medicine