Problemen met slapen


Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van diverse slaapproblemen. Heb je bijvoorbeeld moeite met het in slaap komen, lig je vaak wakker in de nacht, voel je je vermoeid bij het opstaan ?

Je bent zeker niet de enige die dit heeft! 

Naar schatting heeft ongeveer een derde van alle mensen weleens last van slaapproblemen en voor ongeveer 15 procent is het zelfs een chronisch probleem. Logisch dus dat ook de kennis hierover en de mogelijkheden om er iets aan te doen, nog altijd toenemen.

Ik kan je helpen om je slaapproblemen op te lossen, waardoor je meer energie zult krijgen en (nog) beter zult functioneren overdag. Je krijgt weer energie voor de leuke dingen in je leven en meer kracht om om te gaan met de minder leuke dingen. En wakker liggen in de nacht is natuurlijk ook geen feest, dus hoe fijn zou het zijn als je weer lekker de rust kunt vinden die jouw lichaam nodig heeft?

Problemen met slapen nemen toe met de leeftijd en zeker voor veel vrouwen rondom de overgang is het echt een probleem. Als Integrative Medicine therapeut, ben ik ook geschoold in de werking van de hormonen in deze periode. Je slaat dus twee vliegen in één klap: ik help je bij je slaapproblemen maar ook met de andere klachten, zoals opvliegers en stemmingswisselingen.

Verschillende problemen  vragen om verschillende oplossingen. Daarom gaan we in het eerste consult uitgebreid in op wat precies jouw slaapprobleem is en kijken we samen wat jij nodig hebt om weer lekker te kunnen slapen. Ik geef je dan ook gelijk een aantal eenvoudige en praktische adviezen waar je direct mee aan de slag kunt. Soms heb je aan deze adviezen al genoeg, maar soms heb je ook echt meer nodig en zullen we een traject ingaan van in principe 8 weken.  Tijdens de intake zullen we dit bespreken.

Met de algemene adviezen en mijn voor jouw op maat gemaakte advies, ga je dan vervolgens weer aan de slag. We gaan net zo lang door met zoeken naar een oplossing als jij wilt, jij bent degene die het eindpunt bepaalt. Voor mij is dat eindpunt uiteraard dat jij weer lekker slaapt, maar het meest belangrijk voor mij is dat jij tevreden bent over het resultaat van mijn adviezen en technieken.

Als stress de onderliggende oorzaak is van je slaapprobleem, zullen we natuurlijk ook dit moeten bespreken. Elders op de website vind je aanvullende informatie hierover.