Slecht slapen door stress

Stress heeft een zeer grote invloed op alle systemen in ons lichaam en kan zich dan ook uiten in een groot aantal verschillende klachten, zoals slaapproblemen, maar ook in hart- en vaatproblemen, migraine, buikpijn, hyperventilatie, psychische klachten en nog veel meer. Het omgaan met stress-gerelateerde klachten krijgt dan ook steeds meer aandacht en de kennis erover is voortdurend in ontwikkeling.

Het is dan ook zeer belangrijk om de oorzaak van deze klachten aan te pakken!

Wat veroorzaakt bij jou de stress en de klachten? Uiteraard vormt dit de basis voor de rest van ons traject. Ik begin dan ook altijd met het inzicht krijgen in twee belangrijke vragen : waar komt jouw stress vandaan en hoe zeer belemmert het jouw leven ?  Ik kan je helpen, bij milde klachten tot en met burn-out maar indien nodig kan ik je ook doorverwijzen naar bijvoorbeeld een psycholoog. Ik kan je ook helpen als je bijvoorbeeld al een wachtlijst staat voor een psycholoog, maar in de tussenliggende tijd toch al ondersteuning wil.

Ik geef je advies hoe je grip kunt krijgen op je klachten. Elke situatie is uniek en dus zal ook mijn advies uniek zijn en afgestemd op wat jij nodig hebt.

Leefstijl, voeding en beweging kunnen een onderdeel zijn van mijn advies, vanuit mijn overtuiging dat lichaam en  psyche met elkaar zijn verbonden en elkaar beïnvloeden, maar ik maak ook gebruik van verschillende (positieve) coachingstechnieken.

Verder leer ik je eenvoudige, makkelijk toepasbare ontspanningstechnieken, die je direct zelf thuis of op je werk kunt toepassen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ademhalingstechnieken, body-scan, visualisaties, Emotional Freedom Technique en zelfmassage. Hoe heerlijk is het als je in een paar minuten even de rust kunt terug vinden en met nieuwe energie weer verder kan? Ik kan het je leren zodat je het kunt gebruiken wanneer en waar je het nodig hebt.