+31 65 15 312 78 info@bijkaren.nl

Wie is Karen ?

Mijn achtergrond, mijn visie, mijn opleidingen

Wie is Karen? Leer mij alvast een beetje kennen.

Ik ben geboren en opgegroeid in Schiedam, met het oer-Rotterdamse motto “niet lullen maar poetsen” en daaraan heb ik een nuchtere en praktische mentaliteit overgehouden.

Na het behalen van mijn gymnasium-diploma, heb ik Beleid en Management Gezondheidszorg gestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en heb ik als beleidsmedewerker gewerkt bij diverse ziekenhuizen.

Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik toch liever aan de andere kant van de zorg wilde werken, zorginhoudelijk en echt in contact met mensen. Ik heb toen het roer omgegooid en ben de opleiding tot verloskundige gaan doen. Ik heb bijna 13 jaar een eigen praktijk gehad en daarna heb ik 9 jaar als klinisch verloskundige gewerkt. Ik vond het heerlijk om mensen te mogen begeleiden in deze bijzondere periode in hun leven. Zwangere vrouwen en hun partners, vrouwen met een kinderwens en jonge ouders zullen altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben.

Om gezondheidsredenen heb ik mijn mooie beroep vaarwel moeten zeggen; de onregelmatige diensten en het vele slaaptekort waren daarbij belangrijk en toen ben ik me voor het eerst ook echt persoonlijk bewust geworden van het enorme belang van slapen en ontspanning. Tijdens mijn werk en diverse opleidingen raakte ik steeds meer in de ban van slaapproblemen en stress en de enorme gevolgen die dit heeft voor ons gehele lichaam en dagelijks functioneren. Het is zo ontzettend belangrijk om hier aandacht aan te besteden, de gevolgen zijn fysiek en mentaal echt enorm!

Slaap en stress zijn mijn nieuwe passies geworden. Het leven kan zo veel leuker worden als problemen op dit gebied kunnen verminderen of opgelost kunnen worden. En ik weet geen mooiere missie dan hieraan een bijdrage te kunnen leveren.

Volg mij op Social Media:

Ik hoor veel vrouwen om mij heen met slaapproblemen, met name vrouwen van middelbare leeftijd die klachten ondervinden van veranderende hormonen. Dit belemmert deze vrouwen niet alleen bij het slapen maar ook echt in hun dagelijks functioneren en dat vind ik enorm jammer. Ik zet mijn kennis en ervaring graag in om deze vrouwen te helpen.

Ik ben een gediplomeerd en erkend slaapadviseur, coach voor stress en burn-out problematiek, Integrative Medicine Therapeut en Leefstijlcoach. Ik ben aangesloten bij de BOVIM, de beroepsorganisatie voor Integrative Medicine zorgverleners.

Ik ga bij al mijn adviezen uit van een holistisch mensbeeld, lichaam en psyche vormen een geheel. In mijn adviezen zul je dit dan ook altijd terug vinden. Leefstijl zal vaak een onderwerp van gesprek zijn. Maak je geen zorgen, ik ga uit van jouw individuele wensen en mogelijkheden en mijn adviezen zijn altijd praktisch en goed uitvoerbaar.

Ik geloof erin dat je gelukkig wordt en energie krijgt van bezig zijn met de dingen die je graag doet, doen waar je hart ligt. Mijn hart ligt bij echt menselijk contact, laagdrempelig en met oprechte belangstelling in een prettige omgeving. Voor mij is dit een essentieel onderdeel van mijn behandelingen. Ik ben geïnteresseerd in het unieke van ieder mens en dat zul je ook zeker ervaren bij mijn behandelingen. Voel je welkom!

Tenslotte: ik geloof in een leven lang leren en daarom ben ik nog lang niet uitgeleerd en blijf ik opleidingen, bijscholingen en nascholingen volgen op het gebied van slaap, stress, ontspanning, leefstijl en hormonen.

Integrative Medicine Therapeut en Leefstijlcoach

Integrative Medicine is een moderne visie die uitgaat van het gegeven dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Uitgangspunten zijn een gelijkwaardige relatie tussen zorgvrager en zorgverlener, er is veel aandacht voor preventie en leefstijl, er wordt gewerkt in een ‘helende omgeving’ (een omgeving die bijdraagt aan genezing en welbevinden) en alle adviezen hebben een wetenschappelijke basis. IM is daarmee ook een prima basis voor leefstijlcoaching. IM is het toepassen van het concept Positieve Gezondheid wat momenteel sterk in opkomst is en waarbij alle facetten van een zorgvraag worden meegenomen in een behandelplan.

Slaapcoaching, A plus Opleidingen

Als slaapcoach ben ik opgeleid om cliënten te helpen bij het aanpakken en overwinnen van slaaproblemen. Daarvoor is een juiste en gedegen kennis van onder andere inslapen en doorslapen belangrijk. Als slaapcoach heb ik geleerd om inzicht te geven in het slaappatroon en de dagelijkse activiteiten van de cliënt en heb ik geleerd waar verbeteringen mogelijk kunnen zijn zodat mijn cliënt meer kwalitatief goede slaap krijgt.

Een slaapcoach leert de cliënt technieken en geeft tips die doeltreffend zijn om goed te slapen. Als slaapcoach zoek ik samen met miin cliënt naar de begeleidingsvorm die het beste past bij mijn cliënt.

Kort samengevat kan een slaapcoach dus slaapproblemen in kaart brengen en de cliënt leren hoe hij/zij kan omgaan met het slaapprobleem.

Stress en burn-out begeleiding, ICM

Tijdens deze opleiding heb ik kennis opgedaan en vaardigheden ontwikkeld om mensen met stress- en burn-out klachten te begeleiden naar een betere fysieke en mentale gezondheid. Ik weet welke klachten hierbij horen, hoe ik stress kan meten en welke factoren een rol kunnen spelen. Ik kan helpen om de balans terug te vinden en mentale veerkracht te versterken.

Hoe wordt mijn advies beoordeeld?

Karen is wat mij betreft een multitalent. Ze heeft veel kennis van zaken. Voor Lijfplein schrijft zij inhoudelijk goede stukken over diverse medische onderwerpen. Vooral haar kennis op slaapgebied is uniek te noemen.

Barbara Blok

Oprichter van Medicijnplein en Lijfplein

Nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen of nog twijfels ?

Neem geheel vrijblijvend contact met mij op, dan bespreken we samen wat ik voor je kan doen