+31 65 15 312 78 info@bijkaren.nl

Ik help je om slaapproblemen op te lossen, waardoor je overdag meer energie zult krijgen en beter zult functioneren.

Soms is het even puzzelen hoe we jouw probleem kunnen oplossen, maar samen maken wij jouw individuele puzzel compleet.

Slapeloze nachten en weinig energie overdag

 • Heb je moeite om in slaap te vallen?
 • Lig je vaak ’s nachts wakker?
 • Voel jij je al moe als je dag nog moet beginnen?
 • Heb je moeite om de dag door te komen doordat je ’s nachts niet goed slaapt?

Klachten door een verstoring in de balans van je hormonen

 • Heb je naast slaapproblemen nog andere hormoongerelateerde klachten, bijvoorbeeld in de overgang?
 • Ben je zwanger en wil je graag advies over een gezonde leefstijl en ontspanning?
 • Heb je een kinderwens en wil je graag de optimale omstandigheden creëren?

Onrust in je hoofd en je lichaam

 • Heb je last van stress waardoor het onrustig is in je hoofd en in je lichaam?
 • Slaap je slecht door stress, lig je te piekeren?
 • Heb je er misschien nog meer lichamelijke klachten door?
 • Wordt jouw leven minder leuk door al die onrust?

” Ik ben van menig dat slapen en ontspanning van cruciaal belang zijn voor je gezondheid en in onze huidige maatschappij niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Dat gaat gezondheidsproblemen geven. Ik ben ervan overtuigd dat preventie van dergelijke problemen absoluut prioriteit heeft en het is dan ook mijn doel en passie om mijn kennis en vaardigheden hiervoor in te zetten.

Wil jij graag weer ontspannen slapen en genoeg energie hebben voor de nieuwe dag?

Slecht slapen is een zwaar onderschat probleem en is van grote invloed op je gezondheid en welzijn. Slaap is een absolute must voor het herstel van diverse processen in je lichaam, zowel lichamelijk als geestelijk. Door weer goed te slapen geef je jouw lichaam weer de kans om te herstellen. Je zult ervan versteld staan hoeveel beter je je zult gaan voelen!

 

Adviseur bij slaapproblemen en stress-gerelateerde klachten, gespecialiseerd in de verstoring van vrouwelijke hormonen

Als gediplomeerd slaapadviseur, stress- en burn-out coach, Integrative Medicine therapeut, leefstijlcoach en verloskundige, heb ik veel kennis op het gebied van slapen, stress, leefstijl en hormonen. Al deze kennisgebieden komen tot uiting in mijn grote passie, namelijk slapen en ontspanning. Met mijn brede basiskennis en praktische benadering kan ik snel tot een behandelplan komen en jou een advies op maat geven dat aansluit op jouw individuele situatie. . Altijd laagdrempelig en goed uitvoerbaar en uiteraard altijd met oprechte interesse in jou!

Lekker slapen en uitgerust weer op

Meer energie overdag

Doordat je lichaam herstelt tijdens je slaap, zul je uitgerust en hersteld wakker worden. Natuurlijk ga je hier heel veel positieve effecten van ervaren. Je zult je energieker voelen, maar ook vrolijker en je kunt beter omgaan met de alledaagse beslommeringen in het leven. Je zult versteld staan van wat je al die tijd hebt gemist door je slapeloze nachten.

Minder last van verstoring van je hormonale balans

Met name bij vrouwen zijn er periodes in het leven waarbij onze hormonen ons in de weg zitten. Ik kan helpen bij slecht slapen tijdens de overgang of een zwangerschap. Als je meer dan normale stress hebt tijdens een zwangerschap (bijvoorbeeld over de bevalling), zal ik je graag helpen om dit te verbeteren. Ook als je een kinderwens hebt, is het belangrijk dat de omstandigheden zo optimaal mogelijk zijn. Ik zou het fijn vinden om je daarbij te mogen helpen.

Minder stress en minder piekeren

Piekeren kan je wakker houden maar kan ook je welzijn overdag behoorlijk beïnvloeden. Ik leer je hoe je anders om kunt gaan met stress en hoe je, zowel overdag als ’s nachts, een manier kunt vinden om te ontspannen. Ik heb hier een scala aan mogelijkheden voor dus er is altijd iets wat bij jou past.

Ervaringen van mijn cliënten

Diverse recensies op mijn artikelen

“Bedankt voor alle bruikbare tips! Ontspannen voor het slapen gaan, een vast ritme en op je voeding letten. Kunnen wij ons volledig in vinden!”

“Zeer goede uitleg over het verband tussen alcohol en slapen. Interessant om over na te denken”

“Zeer interessante bijdrage over slaapapneu. Niet alleen wordt uitgelegd wat het is en welke soorten er bestaan. Het leuke aan Karen is dat ze ook met concrete oplossingen komt die je kunt toepassen. Top!”

Lien en Dominique

Redactie Gznd&Zo

“Ik ben er open in gegaan, geen idee wat ik kon verwachten. Maar wat was dat heerlijk”

“Had van mij veel langer mogen duren; met name de visualisatie was erg fijn, ik had graag langer op mijn mooie strand willen blijven”

“Heerlijke eenvoudige toepasbare oefeningen, die je ook kort onder werktijd even kunt doen”

“Een half uur en ik kwam er helemaal uitgerust en ontspannen vandaan”

Reacties van deelnemers aan mijn workshops met ontspanningsoefeningen

Medewerkers in de gezondheidszorg (LangeLand Ziekenhuis, Zoetermeer)

Wat kun je van mij verwachten?

Verschillende problemen vragen om verschillende oplossingen. Daarom gaan we in het eerste consult uitgebreid bespreken wat precies jouw probleem is en kijken we samen wat jij nodig hebt om weer lekker ontspannen te kunnen slapen. Ik geef je dan ook gelijk een aantal praktische en eenvoudige adviezen waar je direct mee aan de slag kunt. Soms is dat genoeg maar meestal zul je een persoonlijk, op maat gemaakt advies nodig hebben. Hiervoor zal ik een analyse maken van jouw slaappatroon en daarmee maak ik een persoonlijk advies voor jou. Als je slaapmedicatie gebruikt en je zou daarvan af willen, dan kunnen we ook daar aan werken. Met de algemene adviezen en jouw persoonlijke advies, ga je dan vervolgens aan de slag. Soms is het even puzzelen hoe we jouw probleem kunnen oplossen, maar samen maken wij jouw individuele puzzel compleet.

Als stress de onderliggende oorzaak is van je slaapprobleem, dan zullen we daar natuurlijk ook aan gaan werken. Voor mij zijn twee vragen belangrijk: waar komt jouw stress vandaan en in welke mate belemmert het jouw leven? Ik kan je helpen bij milde klachten maar ook als je een burn-out hebt en indien nodig zal ik je verwijzen, bijvoorbeeld naar een psycholoog. Mocht je op een wachtlijst staan voor een psycholoog, dan kan ik je helpen om die tijd te overbruggen. Ik kan je helpen met adviesgesprekken, ontspanningsoefeningen en leefstijladvies.

Als een verstoring van je hormonen de boosdoener is, dan komt dat uiteraard ook weer terug in mijn adviezen. Ik kan helpen bij diverse overgangsgrelateerde klachten, maar ook tijdens een zwangerschap (bijvoorbeeld bij stress over de bevalling) of als je een kinderwens hebt.

In elke situatie werken we samen aan de voor jou optimale omstandigheden. We zullen veel met elkaar in gesprek zijn, maar je kunt ook zelf aan de slag met mijn praktische adviezen, waardoor je de regie over jouw leven (weer) in handen hebt en je zelf kunt werken aan verbetering van je klachten.

N

Vergoeding

Bij een aantal zogverzekeraars wordt coaching vergoed uit een aanvullende verzekering. Informeer bij je zorgverzekeraar wat de mogelijkheden zijn.

Ook werkgevers zijn soms bereid om te investeren in begeleiding bij slaapproblemen en/of stress-gerelateerde klachten, in het kader van duurzame inzetbaarheid, reïntegratietrajecten en het voorkomen van ziekteverzuim. Als je een budget hebt voor persoonlijke ontwikkeling, zou je dat ook hiervoor kunnen inzetten.

Gun jezelf mijn advies en neem contact op met mij

Vragen die vaak aan mij worden gesteld

Is het echt schadelijk voor mijn lichaam als ik een slaapprobleem heb?

Daar kan ik volmondig ja op zeggen! Door slecht te slapen belast je je immuunsysteem waardoor je meer vatbaar bent voor allerlei ziekten. Slaap is essentieel voor diverse herstelprocessen in je lichaam en dus ook in je hersenen. Herstel vindt dus zowel lichamelijk als geestelijk plaats en is dus absoluut noodzakelijk.

Hoeveel uur slaap heb ik eigenlijk nodig?

Over het algemeen wordt een gemiddelde aangehouden van acht uur, met een kleine spreiding tussen zeven en negen uur. In je slaap doorloop je vijf zogenaamde slaapcycli, elk van 90 tot 120 minuten. Elke cyclus heeft een eigen functie en het is belangrijk dat we die allemaal doorlopen. Dus reken maar uit, dan kom je op minimaal zeven en een half uur.

Ik gebruik melatonine (of andere slaapmedicatie) maar eigenlijk zou ik daar wel vanaf willen. Kun jij daarbij helpen?

Dat kan ik zeker. Als noodgreep kan melatonine soms best handig zijn (bijvoorbeeld bij een jetlag), maar melatonine en andere slaapmedicatie beïnvloeden de kwaliteit van je slaap. Als je dat wilt, kunnen we gaan kijken of je dit kunt afbouwen (eventueel in overleg met je behandelend arts of huisarts).

Is het verstandig om overdag een dutje te doen of raad je dat af ?

Een dutje doen overdag (een zogenaamde powernap) kan je helpen om even weer wat energie op te doen. Zorg er wel voor dat je dutje niet te lang duurt en dat je niet in je zogenaamde diepe slaap komt, want als je dan wakker moet worden, zul je je echt niet fijn voelen. Simpel trucje is om bijvoorbeeld een sleutel vast te houden; als je powernap te diep wordt, zul je deze laten vallen en zul je wakker worden. Powernaps in de avond, raad ik wel af, dan kun je je slaapbehoefte beter opbouwen voor als je echt naar bed gaat.

Ervaringen van mijn cliënten

In een hectische periode waarin duidelijk werd dat mijn contract door omstandigheden niet werd verlengd, bleef ik maar piekeren en kon ik de slaap niet vatten. Door de open gesprekken met Karen werd mij duidelijk dat ik bepaalde piekeruurtjes kon instellen, mijn slaapkamer koeler en donkerder moest zijn en ik geen telefoon of IPad mee moest nemen, maar beter een boek kon lezen. Naast nog diverse andere tips, ben ik nu zo ver dat ik weer rustig slaap en geen tekort meer opbouw waardoor ik meer energie heb om de situatie aan te kunnen.

Gerda, 58 jaar

HR adviseur, slaapproblemen

Ik vind het altijd wat ongemakkelijk om te praten over de vervelende klachten waar je als vrouw in de overgang mee te maken krijgt. Bij Karen voelde ik me vanaf de eerste seconde op mijn gemak waardoor ik er goed over kon praten. Zij heeft mij goede en makkelijk uitvoerbare  adviezen gegeven voor mijn slaapproblemen maar ook voor mijn andere ongemakken. Ik ben blij dat ik deze stap heb genomen.

Joke, 51 jaar

Juridisch medewerker, slaapproblemen tijdens de overgang

Ben jij ook klaar met al die slapeloze nachten of stress waardoor je steeds vermoeider wordt?

Laat mij je dan helpen